fbpx

Tony Hawk levert ook op de Switch een perfecte remake af

Tony Hawks Pro Skater Switch
Sommige games hebben gewoon geen inleiding nodig: Tony Hawk is zelfs op de maan geen onbekende. De originele twee Pro Skater-games schopten het tot zowat de beste arcade sportgames ooit (met een Metacritic score van 98) en de remake van beide op de consoles gooide ook hoge ogen. Met de Switch-versie kan je nu ook vanop de pot je skating tricks uittesten, maar of die even vlotjes loopt als zijn grote broers?
NSwitch TonyHawksProSkater1And2 03

Tony Hawk op de pot

Zeggen dat de Switch-versie minder mooi oogt naast zijn grote broers is een open deur intrappen. De grafische kloof met de Switch wordt steeds groter en dat zie je ook aan deze Tony Hawk’s Pro Skater. Maar toch braakt Nintendo’s hybride console een 720p-resolutie uit en de framerate blijft daarbij oerstabiel. Of met andere woorden: als je de PS5-versie er niet naast legt, ziet alles er behoorlijk uit en daarenboven kan je ook als een pro skaten met de Joy-Cons. 

Ook op de Switch spelen de remakes fenomenaal en haal je een sterk en verdomd vermakelijk stuk nostalgie in huis.  Ook hier zorgden de jongens van Vicarious Visions voor een complete port met alle extra’s, gamemodes en maps uit de andere versies. Veel speelplezier voor 40 euro dus en daarenboven zijn de games gewoon gemaakt om in korte sessies te nuttigen. Op maat van de Switch dus. 


De Create-a-park-mode voegt potentieel nog uren gameplay extra toe aan je sessies en je kan ook op de Switch in splitscreen aan de slag met een buddy-skater. Al komt multiplayer wel met enkele toegevingen: je hebt twee volwaardige paren controllers nodig en het geeft nog een extra knauw aan de graphics. Al vergeet je de flauwere graphics snel wanneer je combo’s en grinds tegen elkaar eruit knalt.

NSwitch TonyHawksProSkater1And2 04

Oud en nieuw

De remake vinkt zowat alle punten af: de oude arena’s maken opnieuw hun opwachting, maar zijn nu voorzien van meer details en sfeer. De soundtrack blijft super en de oude tracks werden aangevuld met nieuwe nummers die perfect bij de stijl van de game passen. Alle originele skaters zijn weer van de partij (en ze zijn zelfs wat verouderd), maar ze werden ook aangevuld met een nieuwe generatie. Nyjah Huston, Riley Hawk en Leo Baker bijvoorbeeld, en die laatste loodst als de eerste trans-skateboarder de franchise ook de 21e eeuw binnen.

De twee games zijn aan elkaar gelinkt door een centrale hub van waaruit je een bepaald onderdeel lanceert en elke arena staat bol van de collectibles, obstakels en de to do’s dat het misschien wat beangstigend lijkt op het eerste zicht (zeker na die tutorial), maar alles is zo zorgvuldig opgebouwd dat je al snel de mogelijkheden van elk parcours ziet. Eens je alle S-K-A-T-E letters kan verzamelen, of alle waterkranen of VHS-cassettes, ga je pas echt de kansen zien om de combo’s aaneen te rijgen en punten te gaan scoren. De challenges geven je daarenboven XP waarmee je items kan unlocken in de store.

Kortom: een zalige game waarin je uren aan een stuk je ding kan gaan doen en met de mogelijkheid om alles in hapklare stukken op te delen ook de perfecte match voor je Switch-bibliotheek. Een no brainer voor de fans van de originele games of zelfs voor nieuwkomers of casual gamers die op eigen tempo eens de wondere wereld van de planken op wielen willen verkennen. Dubbeldikke aanrader.

9.0
  • overal Tony Hawk
  • speelt als een tiet
  • zeer uitgebreid pakket
  • nostalgie ten top
  • visueel de minste versie

BESLUIT

Je moet het Vicarious Visions toegeven: ze leveren ook op de Switch een quasi perfecte remake af. Tony Hawk schittert weer zoals voorheen en is de nostalgietrip bij uitstek voor wie de originele games heeft gespeeld.

Een reactie achterlaten