fbpx

TMNT: Shredder’s Revenge is een deugddoende blast from the past

shredders revenge review

De kaap van 30 al voorbij? Dan ben je ongetwijfeld niet vies van een nostalgische 16-bit kungfutrap in het gezicht. En wie meer geschikt om je daarvan te bedienen dan vier pizzavretende surfschildpadden en de rioolrat die ze alles geleerd heeft.

Flashback

Voor wie de kaap van 30 nog niet voorbij is: deze Shredder’s Revenge is bedoeld als flashback naar de vroege jaren ’90. Toen menig huiskamer een SNES (of Mega Drive) onder de beeldbuis staan had en speelhallen vol arcadekasten nog een ding waren. Het populairste genre toen? De beat’em up waarin je een leger aan vijanden (letterlijk) aan de lopende band in elkaar moest rammen. Drie levens om het te halen en de garantie op een lege portemonnee en een dikke laag eelt op je duimen.


Deze Shredder’s Revenge is een liefdesbrief aan klassiekers zoals Turtles in Time en The Hyperstone Heist. En het mist zijn doel niet: de Canadezen van Tribute Games katapulteren je in een heerlijk mooie pixelwereld waar Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael het opnemen tegen Shredder en een dozijn nostalgische villains. Die omgevingen tjokvol detail, de typische 3D-world map waar je met de Turtle mobiel van level naar level rijdt en 16 levels vol iconische baddies: dat Shredder’s Revenge een deugddoende nostalgiebom is, zoveel staat vast. Al heeft het ook enkele mindere kantjes uit het verre verleden meegetroond.

Adsense - In Article After ParaGraph 2

TMNT shredders revenge review 1

Mousers en voetninja’s

Shredder’s Revenge ziet eruit als een SNES-game, maar speelt niet zo. Godzijdank. De makers hebben het vechtsysteem gelukkig de 21e eeuw binnengeloodst: je Turtle beweegt responsief en het aaneenrijgen van kungfutrappen, vliegende uppercuts en andere ninjitsu moves verloopt ontzettend vloeiend. Ook handig: Tribute Games voegde een rolknop toe waarmee je aanstormende dino’s en ander gevaar kan ontwijken. Ondenkbaar in de toenmalige arcadegames die het vooral op jouw gezondheid en munten gemunt hadden, maar hier een meer dan welkome toevoeging die het ram- en slagfestijn er een stukje gemakkelijker op maakt.

Op je eentje is het vermakelijk, maar deze Shredder’s Revenge toont zijn echte kracht wanneer je het met vrienden speelt. Zo kan je samen aanvalsmoves uitvoeren en je vrienden met pizzapunten oppeppen als ze te veel ninjasterren hebben geslikt. Foot Ninja’s en irritante Mousers in co-op te lijf gaan is écht een blast from the past. En de resulterende chaos best heerlijk. Vooral als je de game met zijn zes speelt.

TMNT shredders revenge review 2

Lean & mean

Al moet het gezegd: De makers blijven net iets te trouw aan de oude videogameformule. Na een uurtje of drie ben je aan de credits en heeft jouw personage het max level behaald. De VHS-cassettes en andere verzamelbare items zijn snel gevonden, waardoor de reden tot herspelen best miniem is. Je kan de andere personages nog upgraden, de Arcade Mode even proberen (3 levens, saven niet mogelijk), maar in deze Shredder’s Revenge valt verder weinig nieuws te beleven. ‘End game content’ is een begrip van het laatste decennium en dat is er hier aan te merken.

Iets meer extra’s waren dus welkom geweest en stiekem vinden we het jammer dat ze bij Tribute Games geen voorbeeld genomen hebben aan hun concullega’s die van Streets of Rage 4 een meer memorabelere reis door de tijd hebben gemaakt. Maar goed, ondanks onze kritiek is deze nostalgietripje zijn prijs dubbel en dik waard is. En voor we het vergeten: Faith No More-frontman Mike Patton die de Turtles intro inzingt? Tijdens een van de finale baasgevechten plots een nagelnieuwe banger van de Wu-tang Clan horen? Een dikke shoutout naar diegene die de soundtrack heeft samengesteld. Cowabunga, dude!

8.0
  • heerlijke retrovibe
  • ouderwets multiplayeren
  • geslaagde bossfights
  • die soundtrack
  • makers spelen op veilig
  • te weinig endgame content

BESLUIT

TMNT: Shredder's Revenge is een geslaagde nostalgietrip naar de hoogdagen van de 16-bit beat’em up. Met heel veel liefde gemaakt, belachelijk leuk (vooral in multiplayer), maar we hadden toch iets meer content gehad. 

Laat een reactie achter