fbpx

The Sinking City is een mix van waanzin en gruwel

Dat de horror van The Sinking City geïnspireerd is door de kortverhalen van de Amerikaanse horrorauteur H.P. Lovecraft (Call of Cthulhu), mag duidelijk zijn na het bekijken van de nieuwste trailer van de game. Detective Charles Winfield Reed kampt met zijn eigen mentale staat en een mysterieuze, duistere stad.

In de game komt de detective terecht in Oakmont, Massachussetts van de jaren 20, waar hij toevlucht zoekt om zijn verleden te vergeten. Vroeger was de stad een bruisend handelscentrum, maar na een resem frappante overstromingen is de metropool afgesloten van de buitenwereld. Onder de bevolking leeft heel wat bijgeloof. Zo zijn de overstromingen volgens sommigen van een bovennatuurlijke orde. Aan jou dus om het mysterie bloot te leggen en de geschiedenis van Oakmont te achterhalen. Tijdens die zoektocht zal je echter dingen tegenkomt die je liever niet had geweten.


Check zeker de trailer hierboven, want hoewel-ie luguber is, is er zeker ook wel iets intrigerends aan de game. Ongetwijfeld door de invloed van Lovecraft. The Sinking City verschijnt op 21 maart 2019.

Een reactie achterlaten