fbpx

The Lord of the Rings: Gollum verschijnt in september

Gollum

Ontwikkelaar Daedalic Entertainment heeft bekendgemaakt dat The Lord of the Rings: Gollum op 1 september verschijnt. Dan kan je in de huid kruipen van het duistere wezen en de diepste krochten van Mordor verkennen.

Zoals je weet, volgt The Lords of the Rings: Gollum de avonturen van het personage sinds het begin van The Fellowship of the Ring. Uiteraard worden die momenten niet beschreven in de boeken, dus zal de game ons meer inzicht verschaffen in het leven van Gollum.


Nadat Gollum zijn ring kwijtspeelt aan Bilbo Baggins, laat hij de Misty Mountains achter zich en reist het personage naar de ruïnes van Barad-Dur en naar Mirkwood om het juweel terug te vinden. Om te overleven, moet hij zijn sluwheid en sluipkunsten ten volle benutten om gevaren te vermijden.

Tijdens zijn reis steekt zijn oude persoonlijk van Smeagol de kop op. En afhankelijk van keuzes die je maakt, zal ofwel Gollum ofwel Smeagol de bovenhand halen. Verwacht ook geen combat: dit wordt een stealth action adventure waarbij je moet sluipen, klauteren en nietsvermoedende vijanden verschalken.

Tijdens je reis kom je ook belangrijke personages tegen uit de films en boeken, al is het niet meteen duidelijk hoe groot hun rol zal zijn. Hopelijk krijgen we de komende maanden nog wat extra gameplay te zien.

Vanaf 1 september te koop voor PS4, PS5, Xbox-consoles en PC.

Een reactie achterlaten