fbpx

The Last of Us seizoen 2 wordt korter, makers teasen vierde seizoen

last of us season 2a

Het tweede seizoen van The Last of Us-serie wordt niet zo lang als het eerste. Dat hebben showrunners Craig Mazin en Neil Druckmann onthuld in een interview met Deadline. Seizoen 3 wordt dan weer langer en de makers hintten ook naar een mogelijk vierde seizoen.

In het interview vertelden Mazin en Druckmann dat het tweede seizoen slechts zeven afleveringen telt en dus korter wordt dan het eerste seizoen. De reden? Omdat het verhaal van The Last of Us: Part 2 zo groot is, wordt het verdeeld over twee seizoenen. Seizoen 3 wordt volgens Mazin dan weer langer.


Mazin en Druckmann bekeken hoe ze het lijvige verhaal van de tweede game zouden vertellen. Tijdens dat proces gingen ze op zoek naar natuurlijke breekpunten in het verhaal. En dat komt er na de zevende aflevering.

Opvallend: Mazin denkt zelfs dat het volledige verhaal niet af te ronden valt in twee seizoenen. De schrijvers willen hun tijd nemen om scènes uit te diepen zoals het eerste deel dat deed. Om die reden wordt seizoen 3 langer. En volgens Mazin bestaat de kans bestaat dat er ook een vierde seizoen nodig zal zijn om het volledige verhaal te vertellen.

Wij vermoeden dat Pedro Pascal als Joel dus wat meer screentime krijgt dan voorzien. Waarschijnlijk zullen de gebeurtenissen in de serie ook net iets chronologischer verteld worden dan in de game.

In ieder geval komt er nog veel live-action The Last of Us aan. Kijk jij ernaar uit?

Een reactie achterlaten