fbpx

The Last of Us krijgt eigen board game

The Last of Us boardgame

Ontwikkelaar Naughty Dog en uitgever Themeborne hebben de handen in elkaar geslagen voor een tabletopversie van The Last of Us. De boardgame heet The Last of Us: Escape the Dark en gaat vanaf 8 november live op Kickstarter.

De boardgame volgt dezelfde mechanismen als eerdere spellen van de uitgever, met name Escape the Dark Castle en Escape the Dark Sector. Het wordt volgens de makers een thematische, maar uitdagende roguelike ervaring.


Escape The Dark games zijn willekeurig gegeneerde co-op avonturen, waarbij spelers samenwerken om confrontaties te overleven in een drietal hoofdstukken, goed voor zo’n 45 minuten spelplezier.

Tijdens het spel moeten spelers willekeurige vijanden verslaan en obstakels overwinnen, door dobbelstenen te gooien, maar ook door de vaardigheden, items en sterktes van hun personages. Ideaal voor een The Last of Us editie dus…

Vanaf 8 november gaat de Kickstartercampagne live en kan je zelf een exemplaar van de boardgame bestellen. Hoeveel het zal kosten is niet bekend. De kans dat deze Kickstarter zijn doel niet haalt, is gezien de populariteit van de game, zo goed als onbestaande.

The Last of Us

Een reactie achterlaten