fbpx

The Elder Scrolls V: Skyrim

Vijf jaar na de originele release mogen we alwéér afzakken naar het ijskoude Skyrim. Deze keer op Nintendo’s niet te stuiten hybride and guess what? Wij zijn alwéér verkocht. Skyrim is een game waarin je je telkens opnieuw kan verliezen. Een gigantische fantasiewereld, nu ook in de palm van je handen.

Bethesda wordt vaak uitmelkgedrag verweten als het over Skyrim gaat, maar in dit geval vinden we dat niet erg. Aan de basisgameplay verandert in deze Switch-versie natuurlijk bitterweinig. Je kan nog steeds skeletten verbrijzelen met een morgenster of draken flamberen met je handen. En dat ziet er op de Switch bijna even goed uit als op PS4 en Xbox One. Hier geen spoor van framedrops of texture pop-in en da’s best indrukwekkend. Bovendien bevat de Switch-versie alle uitbreidingen, waardoor je echt een shitload aan content krijgt.

Het enige obstakel van deze draagbare Skyrim is de Switch zelf. Met de interne batterij duren speelbeurten niet langer dan drie uur. Waarna je noodgedwongen je Switch in het dock moet schuiven en op tv verder gaan. De motion controls zijn een gimmick, maar best geinig: een slot openprutsen met de Joy-cons is intens en een vijand neersabelen of doorzeven door de handelingen ook daadwerkelijk uit te voeren, is wel cool. Een leuke toevoeging dus, al brengt de docked modus een klein probleem met zich mee. In-game dungeons zijn bij momenten extreem donker. Fakkels meenemen of het zwart-niveau van je tv aanpassen zijn een must, al hopen wij dat Bethesda via een patch nog een in-game slider toevoegt om de helderheid aan te passen. Maar dat is dan ook het enige minpuntje in deze – nog steeds – fantastische RPG.

[thb_gap height=”30″]
8.8
  • tijdloze RPG
  • alle uitbreidingen
  • overal Skyrim
  • motion controls

BESLUIT

Een reactie achterlaten