fbpx

The Elder Scrolls Online: Summerset

The Elder Scrolls Online: Summerset standing sword magic

We nemen graag onze tijd om te reviewen. Vooral als het om joekels als The Elder Scrolls Online gaat. De ondertussen vier jaar oude MMO is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde en krijgt nu met Summerset alweer een rijk hoofdstuk erbij. Deze uitbreiding neemt je voor het eerst in de geschiedenis van de reeks mee naar de bakermat van de magie: de Summerset Eilanden van de Altmer of High Elves. Een expansie met een grandioos Tolkien-esque avontuur dat een verplicht nummertje is voor fans die zich willen verdiepen in de lore van Tamriel.

Typisch Tamriel

Summerset doet exact waar The Elder Scrolls zo goed in is. De game stuurt je erop uit om het universum te ontdekken. En naar goede Elder Scrolls gewoonte is dat erg indrukwekkend. De tropische eilanden zijn kleurrijk, bedekt met prachtige wouden, parelwitte stranden en bruisend steden met imposante Elven-architectuur. Je kan monsters op hun tanden meppen of een praatje maken met de lokale bevolking. Al snel zal je merken dat de lokale inwoners nog steeds diezelfde narcistische rotzakjes zijn zoals we ze kennen uit vorige delen. Alles wat niet van Altmer-bodem komt, bekijken ze met afgrijzen. Wat een unieke sfeer creëert die wij dachten nooit te zien in een MMORP.

 Wat vooral uitblinkt in Summerset, is de hoofquest. Vanaf je eerste stap in Summerset word je belaagd door gedrochten uit de duistere dieptes van de oceaan. Samen met ieders favoriete Khajiit Razum-Dar moet je de oorsprong van de monsters onderzoeken. Al snel ontdek je dat de perfectionistische maatschappij van de Elfen een duister kantje heeft. Je mag zelfs samenwerken met de befaamde en mysterieuze Psijic Order om het onheil te verdrijven. Fantastisch voor fans van The Elder Scrolls lore. Het verhaal van Summerset is enorm sterk voor een expansie. Bovendien ben je er een tijdje mee zoet, want het hoofdverhaal alleen duurt zeker 20 uur.

 Welkom nieuwelingen

Op vlak van gameplay breekt de expansie geen potten. Al is dat niet echt nodig. Een overload aan patches perfectioneerde de ervaring al een heel eind, waardoor de gameplay al erg solide is. Het nieuwe gebied serveert een paar coole group dungeons en een uitdagende raid, maar het gros van de vijandelijke bolwerken kan je nog altijd op je eentje klaren. Net iets meer multiplayer-exclusieve content was dus welkom geweest. Niet getreurd echter, want om dezelfde reden is Summerset de perfecte instap voor nieuwe spelers. De tutorial leert je de kneepjes van het vak en sleurt je meteen mee op avontuur.

De nieuwe speeltjes zijn bovendien verrassend cool. De nieuwe Psijic Skill tree laat je toe om tijd stop te zetten en zelfs te wissen, zodat je vier seconden gameplay ongedaan kan maken. Best handig in benarde situaties. Daarnaast mogen we voortaan – bovenop de wapens en uitrusting – ook onze eigen juwelen knutselen. Een tijdrovend proces, dat wel, maar wie zich erin verdiept kan persoonlijke sieraden met krachtige effecten creëren. En laat personalisatie nu net datgene zijn waar gamers enorm veel belang aan hechten.

8.3
  • prachtige setting
  • uitstekend verhaal
  • Psijic skill tree
  • minder vernieuwend dan Morrowind

BESLUIT

Summerset biedt op gameplayvlak minder afwisseling dan zijn voorganger Morrowind, maar overdondert wél met een uitstekend verhaal. Deze uitbreiding moet je als Elders Scroll-fan gewoon gespeeld hebben.

Een reactie achterlaten