fbpx

The Division 2 krijgt day one patch van 90 GB op PS4

The Division 2

Wie The Division 2 volgende week wil spelen, maakt best wat ruimte vrij op zijn harde schijf. Of haalt misschien beter meteen een externe HDD in huis. De game krijgt immers een day one patch van maar liefst 90 GB op PS4. Op Xbox en pc valt het beter mee, want de day one patch op die platformen haalt ‘slechts’ 50 Gb.

Via een nieuws-update op de officiële site van de game, lezen we dat de eerste update van de game 88 tot 92 Gb bedraagt op PS4. Ook als je de fysieke versie in huis haalt. De uiteindelijke installatiegrootte – van de game inclusief patch – is zo’n 90 gb. Vanaf 11 maart, op launch dag, komt daar trouwens nog eens 2 Gb extra bovenop in de vorm van titel update 1.5.


Op Xbox One en pc is de update iets kleiner, want daar bedraagt de eerste update slechts 48 tot 52 Gb. Eveneens als je de fysieke versie hebt gekocht. De volledige installatiegrootte op beide platformen bedraagt uiteindelijk zo’n 50 Gb. Op launch dag komt hier uiteraard ook nog update 1.5 bij, die even groot is als op PS4.

Geen idee waar het verschil in grootte tussen de PS4 en Xbox One/pc versie vandaan komt. Maar het is duidelijk dat The Division 2 spelen op launch dag een hele opgave wordt. Althans op Sony’s console. Tenzij je een dagje vrij hebt en meteen alles kan installeren.

Een beetje overdreven, want als je weet dat een normaal Blu-ray schijfje een capaciteit heeft van 50 Gb, is het duidelijk dat de volledige broncode van de fysieke versie van The Division 2 aangepast is. Of zelfs compleet overbodig wordt. Je zou je haast gaan afvragen waarom de uitgever überhaupt nog schijfjes drukt in zo’n geval.

Al een geluk dat internet-providers geen limiet meer zetten op dataverbruik. Staat je PS4 ook eivol? Rep je dan snel naar onze Instagram want we geven nu een Seagate 2TB externe HDD voor PS4 weg!

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Thx for the heads-up. Was van plan het te halen om mij nog wat bezig te houden tot Days Gone, maar ik ga geen full price betalen om een hele dag een patch te zitten downloaden. Pre order cancel en wachten op een sale dan maar.

Een reactie achterlaten