fbpx

‘Tencent wil meer aandelen van Ubisoft kopen’

Om zijn grip op de wereldwijde game-industrie te vergroten, is de Chinese mega-uitgever Tencent van plan om de grootste aandeelhouder te worden van Ubisoft. Momenteel heeft Tencent al 5 % van de Franse uitgever in handen, maar volgens persbureau Reuters wil het bedrijf het daar niet bij laten.

Volgens bronnen van Reuters zou Tencent in overleg zijn met de familie Guillemot (de stichters van Ubisoft) om een groter aandeel van het bedrijf in handen te krijgen. Met haar 15 % aandelen is de familie Guillemot momenteel de grootste aandeelhouder van Ubisoft, maar Tencent zou die volledige 15 % willen overkopen.


Om de deal rond te krijgen, zou Tencent tot wel 100 euro per aandeel willen bieden. Ter vergelijking: de aandelenkoers van Ubisoft stond voor het nieuws op zo’n 40 euro per aandeel. Sinds de interesse van Tencent publiek raakte, steeg het aandeel plots met 15% tot 48 euro.

De waarde van Ubisoft wordt momenteel geschat op zo’n 5,2 miljard euro. Of de deal uiteindelijk zal doorgaan, valt nog af te wachten. De familie Guillemot heeft immers altijd zijn best gedaan om een overname te verhinderen…

Een reactie achterlaten