fbpx

Telltale wil The Walking Dead afmaken via andere studio

Telltale

Twee weken geleden kregen we het droevige nieuws te horen dat Telltale de deuren moest sluiten. De studio zette 225 werknemers op straat en annuleerde alle toekomstige projecten. Verrassend genoeg kregen we een paar dagen later te horen dat de studio partners zocht om het finale seizoen van The Walking Dead te lanceren. Nu is duidelijk hoe de ontwikkelaar dat wil doen.

Telltale wil koste wat kost de derde en vierde episode van The Walking Dead: The Final Season tot bij de fans krijgen. Twee anonieme getuigen hebben aan gaming website Kotaku.com verteld dat Telltale daarvoor rekent op een externe studio. Die zou de episodes afmaken door ex-werknemers van Telltale aan te werven.


Idealiter zou het volledige originele team de game voltooien. Aangezien dat praktisch gezien onmogelijk is, wordt het allicht beperkt tot enkele sleutelfiguren. Vraag blijft natuurlijk wie er nog beschikbaar is, want alle ex-werknemers zijn ongetwijfeld op zoek naar een nieuwe job.

Zolang een deal met een externe studio niet rond is, kan er natuurlijk geen schot in de zaak komen. Al zijn een paar ex-werknemers wel blij dat Telltale niet aast op extra subsidies om de game af te werken. Want dan zouden de ontslagpremies nog niet uitbetaald worden. Nu handelt de externe studio als uitgever en werkgever.

Gelukkig is er niet al teveel werk meer. Volgens de anonieme getuigen was de derde episode zo goed als af en klaar voor een kwaliteitscheck bij verschillende platformhouders. Enige wat er moest gebeuren, is de plooien glad strijken.

Ook de vierde episode was goed op weg. Een eerste rondje dialogen voor de hoofdpersonages was al opgenomen. Een ruwe speelbare versie zou eind september af zijn. Volgens beide bronnen was het script sterk en was iedereen blij met de ontknoping van Clementine’s verhaal.

Of we de climax van The Walking Dead zien, hangt af van een externe studio. Telltale belooft meer nieuws over de deal op het einde van de week. Wij houden alvast de duimen omhoog.

 

Een reactie achterlaten