fbpx

Telltale Games sluit de deuren

Telltale

Opvallend nieuws van ontwikkelaar Telltale Games. De studio achter verhalende adventure games als The Walking Dead, The Wolf Among Us, Game of Thrones en Tales from the Borderlands kapt ermee. Een reden blijft tot nu toe onbekend, maar het wil zeggen dat we projecten als The Wolf Among Us 2 en Stranger Things waarschijnlijk nooit zullen zien.

De situatie bij ontwikkelaar Telltale Games werd duidelijk nadat tal van werknemers op sociale media gepost hadden dat ze ander werk zochten. Telltale zou namelijk het gros van zijn werknemers ontslagen hebben.


Even later werd de omvang van de situatie pas duidelijk, via een officieel statement op Twitter. Van de 250 werknemers, werden er 225 ontslagen. De studio zou verdergaan met slechts 25 werknemers, die het laatste seizoen van The Walking Dead afwerken en ten slotte alle administratieve taken op zich nemen.

Volgens Pete Hawley, CEO van de studio, waren de ambities van de ontwikkelaar te hoog en lagen de sales te laag, zo vertelt hij op Twitter:

Het lot van projecten die nog in de pijpleiding zitten bij de studio, wordt in de komende weken bekendgemaakt. Wij hopen in ieder geval dat The Walking Dead: The Final Season nog een mooie afsluiter krijgt, al vrezen we voor Game of Thrones S2, The Wolf Among Us S2 en Stranger Things. Een spijtige zaak, want Telltale leverde altijd krachtige narratieve ervaringen af.

REACTIES (1)

  1. Eshura

    Echt extreem zonde.
    Vooral vanwege ‘The Walking Dead’ niet afmaken. De rest vind ik niet heel boeiend. ‘The Wolf Among Us’ bijvoorbeeld een keer doorgespeeld, omdat ie Games with gold was. The Wallking Dead was ik echter wel flink gaan waarderen.

Een reactie achterlaten