fbpx

Ontwikkelaar Telltale Games van de dood gered

Goed nieuws voor fans van de avonturengames van Telltale Games, want de studio is herrezen uit het graf. Min of meer. LCG Entertainment heeft namelijk bekendgemaakt dat het alle assets, technologie, handelsmerken en franchises van Telltale Games overkoopt. De studio zal in de toekomst de Telltale naam overnemen en zowel oude games heruitgeven als nieuwe games in de bestaande franchises ontwikkelen. Krijgen we dan toch nog een tweede seizoen van The Wolf Among Us en Game of Thrones?

Aan het hoofd van de nieuwe Telltale Games staan Jamie Ottilie en Brian Waddle. Al was de overname grotendeels mogelijk dankzij adviseurs en financiële steun van investeerders. Bovendien werkt de studio nauw samen met Athlon Games, die alle toekomstige titels van de ontwikkelaar zal uitgeven.


Fans van de originele studio zullen ook blij zijn om te horen dat Telltale veteranen ingehuurd zijn, die zullen meesleutelen aan een degelijk strategieplan. Daarbij ligt de focus op alle bestaande en nieuwe franchises. Welke games een sequel krijgen en welke heruitgegeven worden, wordt binnen enkele weken bekendgemaakt.

Al is er ook slecht nieuws. Een nieuw seizoen of extra spin-off van The Walking Dead zullen we bijvoorbeeld niet meer zien. Of althans niet van Telltale Games, aangezien de rechten daarvan naar Skybound gingen. Dat is het bedrijf van The Walking Dead bekenker Robert Kirkman, dat alle producties van de zombie-franchise overziet.

Een reactie achterlaten