fbpx

Team Ninja ziet nieuwe Ninja Gaiden wel zitten

Zin in nog wat dodelijk hak- en snijwerk met ninja extraordinaire Ryu Hayabusa? Dan heb je misschien wel geluk. Ontwikkelaar Team Ninja heeft laten weten dat-ie graag een nieuwe Ninja Gaiden wil maken.

Het nieuws komt er via een interview over hun nieuwste game Nioh 2 . Tijdens het gesprek verklapt regisseur Fumihiko Yasuda dat Team Ninja geïnspireerd raakte door de hernieuwde interesse in ninja-games zoals Ghost of Tsushima en Sekiro: Shadow Die Twice – ook al zijn dat eigenlijk games over samoerai.


“Wij zijn ervan bewust dat sommige fans liever een Ninja Gaiden hadden dan Nioh 2. Tegenwoordig zien we meer en meer ninja-games en we halen daar ook veel inspiratie uit. We hopen in de toekomst dan ook goed nieuws aan te kondigen.”

Of je daar al een bevestiging van Ninja Gaiden 4 in ziet, laten we over aan jouw interpretatie. Al is het zo dat een groot deel van het oorspronkelijke Ninja Gaiden team ook aan de Nioh-games heeft gewerkt. Nu beide titels met Souls-gameplay bijna de deur uit zijn, is een terugkeer naar de directe actie van Ninja Gaiden misschien wel een goede zaak.

Een reactie achterlaten