fbpx

Take-Two CEO: ‘Singleplayer is allesbehalve dood’

singleplayer

Strauss Zelnick, de grote baas van Take-Two Interactive, het moederbedrijf van zowel Rockstar Games (Grand Theft Auto) en 2K Games (BioShock), heeft zich ook uitgesproken over de kwestie of singleplayer games al dan niet een lang leven beschoren zijn. Volgens de man is alle negativiteit over het verdwijnen van singleplayer games enorm overroepen.

De man deelde zijn mening in een interview met VentureBeat. Toen hem – met Red Dead Redemption 2 in het achterhoofd – gevraagd werd of singleplayer, verhaalgedreven games nu minder opbrengen, zei hij het volgende:


‘Sommige mensen zeggen dat een game niet succesvol is als-ie geen free-to-play battle royale modus heeft. Dat is geen grap. Veel mensen zeggen dat. Ik geloof daar niet in. Singleplayer is niet dood. Integendeel, zelfs. Bedrijven die geen zin hebben om een verhaal en personages te creëren, zetten volledig in op multiplayer. Maar zo werkt het niet. Vroeg of laat gaat het dan fout.”

Later in het interview gaf Zelnick toe dat het grote succes van GTA V grotendeels te danken was aan GTA Online. Maar tegelijkertijd wees hij er ook op dat spelers nog steeds singleplayer games willen. Omdat ze nog steeds die singleplayer campaign willen naast de multiplayer-ervaring.

 

Een reactie achterlaten