fbpx

Take-Two annuleert onaangekondigd project van $53 miljoen

Volt game

Take-Two Interactive, het moederbedrijf van 2K Games en Rockstar Games, heeft een onaangekondigd project geannuleerd. Een bitter pil om te slikken, want schijnbaar had de uitgever al 53 miljoen dollar in het project gepompt. Het zou gaan om een superheldengame genaamd Volt.

Take-Take Interactive maakte het nieuws bekend tijdens de kwartaalmeeting voor aandeelhouders. Zo onthulde de uitgever dat het besloten had om ‘de verdere ontwikkeling van een project in de pijplijn stop te zetten’. Met een verlies van $53 miljoen dollar als resultaat.


Wat dat geannuleerd project exact was? Volgens Bloomberg was de game in ontwikkeling bij Hangar 13, de studio achter Mafia. De website schrijft dat het ging om superheldengame met codenaam Volt. Het zou een openwereldgame worden met paranormale elementen. Denk Saints Row maar dan met superhelden geïnspireerd op het kolossale zeemonster Cthulhu.

De ontwikkeling van Volt startte in 2017, al werd het project verschillende keren gereboot. Door de Covid-pandemie bleef het team echter worstelen met technische problemen en complicaties, waardoor de directie van Take-Two uiteindelijk besliste het project af te voeren om verder kapitaalverlies te voorkomen.

Een reactie achterlaten