fbpx

Tactische shooter Ready or Not doorbreekt stilte

De makers van de tactische shooter Ready or Not lieten sinds de vette aankondigingstrailer weinig van zich horen. Tot nu. De jongens van Void Interactive deelden verse details over de game samen met een heleboel korte gameplayvideo’s. Het beeldmateriaal bewijst dat de game rechtstreeks de concurrentie wil aangaan met het populaire Rainbow Six Siege van Ubisoft.

Net als bij Rainbow Six gaat het hier om een tactische politieshooter waarbij je als SWAT-eenheid terecht komt in vijandige situaties in krappe ruimtes. Void Interactive hoopt zich te onderscheiden door een extra laag realisme toe te voegen. Dankzij gedetailleerde animaties bijvoorbeeld en slimme computervijanden.


Volgens Void is de kunstmatige intelligentie dynamisch, onvoorspelbaar en vooral dodelijk. Wie faalt om een verdachte in bedwang te houden, moet later de rekening betalen. Vijanden zijn in staat om tools uit de omgeving te gebruiken als wapen. Het is dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat de verschillende ruimtes veilig zijn nog voor je binnenkomt.

Het herlaadsysteem is een andere feature waarmee de ontwikkelaar uitpakt. Zo kan je een magazijn gewoon op de grond laten vallen wanneer het (bijna) leeg is en direct vervangen door een ander. Op die manier ben je sneller klaar om in actie te treden. Verder zijn er vier types granaten: de flashbang, CS-gas, de Stingball en de Nine-Bang. Allemaal kunnen ze boven- of onderhands gegooid worden.

Void Interactive belooft dat ze regelmatiger updates gaan brengen over Ready or Not en dat er binnenkort een gameplaytrailer komt. Voorlopig zijn er nog geen platformen of een releasedatum bevestigd.

Een reactie achterlaten