fbpx

Survivalgame Aftermath gaat The Last of Us achterna

Uitgever Meta Publishing en ontwikkelaar One-O-One Games hebben de gloednieuwe survivalgame Aftermath aangekondigd. De game is in de maak voor consoles en pc. Voorlopig staat de titel gepland voor release in 2022.

Denk bij Aftermath vooral aan The Last of Us, maar dan met aliens. Althans als we mogen uitgaan van de onthullingstrailer. Zo krijg je de controle over Charlie Gray, een welvarende ingenieur die op ruimtemissie gestuurd wordt. Tijdens haar terugkeer naar de Aarde gaat alles grondig de mist in en komt ze terecht op een verlaten planeet. Enige wat ze nog heeft, is haar Sammy. Ze zet alles op alles om haar dochtertje terug te vinden.


Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want onze planeet is in handen van een buitenaardse dreiging. Tijdens het avontuur zal je je een weg banen door een onbekende Europese stad, op zoek naar Sammy. Overleven is het belangrijkste, dus moet je vaak voorbij het alien-gespuis sluipen. Toch ben je niet hulpeloos, want je kan allerlei gesprokkelde items transformeren tot onmisbare tools in je strijd tegen de aliens.

Zoals we al zeiden: The Last of Us met aliens dus. De setting lijkt alvast cool, al mocht het design misschien net iets geïnspireerder. Wat denk jij?

Een reactie achterlaten