fbpx

Nintendo: Super Mario is geen loodgieter meer

super mario odyssey

Hoewel Super Mario voortdurend schildpadden om zeep helpt, champignons plat trapt en prinsessen redt door paddenstoelen te eten, is hij officieel bekend als een loodgieter. Een beetje vreemd, want die job heeft totaal niets te maken met zijn dagelijkse activiteiten. Zijn Japanse Nintendo-profiel heeft daarom een update gekregen. Resultaat? Mario werkt niet meer als loodgieter.

Hoewel de kleine held nog steeds een expert is als het op rioolbuizen aankomt, staat de volgende beschrijving nu op zijn profiel te lezen:


“Mario is super sportief. Of het nu tennis of honkbal, voetbal of racing is, Mario speelt alles op een coole manier mee. Vroeger heeft hij zelfs nog loodgieter gewerkt.”

De buikige Super Mario is dus sportman extraordinaire, maar zijn job als loodgieter heeft-ie schijnbaar opgegeven. Volgens Shigeru Miyamoto, sprituele vader van het personage, is Mario zelfs nog timmerman geweest. Dat moet trouwens zijn allereerste job geweest zijn, want toen Donkey Kong verscheen in 1981, speelde het zich af op een bouwwerf. In die game moest Mario zijn prinses al redden door als een echte bouwvakker de ladders zo snel mogelijk te beklimmen.

Toen in 1983 Mario Bros. verscheen, speelde een groot deel van de game zich ondergronds af en daar kwamen heel wat rioolbuizen bij kijken. Samen met Luigi werd Mario toen een loodgieter. Volgens Miyamoto bepaalt het scenario dus de job van de held.

Maar wat dan met zijn carrière als dokter? En golfer? En bokser? Weet je, we houden het gewoon op avonturier… Anders wordt het te ingewikkeld.

Een reactie achterlaten