fbpx

Super Mario Bros film heeft meer dan 1 miljard dollar opgebracht

Schermafbeelding 2023 05 01 om 02.58.36

Nintendo heeft de flessen champagne waarschijnlijk al geopend, want The Super Mario Bros. Movie heeft wereldwijd een opbrengst van 1 miljard dollar. Bij ons is de animatiefilm als vier weken te zien in de bioscoop, maar afgelopen weekend debuteerde de prent ook in Japan.

De film, een co-productie van Illumination en (Minions, Despicable) en Nintendo, is bijgevolg momenteel de grootste film van 2023. Super Mario & co worden opgevolgd door Ant-Man and the Wasp: Quantumania op de tweede plaats en John Wick: Chapter 4. De cijfers zijn afkomstig van Box Office Mojo.


De mijlpaal is geweldig nieuws voor Nintendo. De bedenker van Super Mario, Shigeru Miyamoto, was al bijzonder vereerd dat de film het goed doet bij het grote publiek. Zo had Miyamoto wel bepaalde verwachtingen, maar was hij toch zeer verrast om te zien dat de film het zo goed doet.

Nochtans werd de film niet echt gesmaakt door de critici. The Super Mario Bros. Movie heeft bijvoorbeeld maar een critic score van 58% op Rotten Tomatoes. Opvallend is wel dat het publiek er helemaal weg van is. Met maar liefst 10.000 reviews van geverifieerde gebruikers, heeft de film een score van 96%.

Ongetwijfeld zal dat bedrag nog flink oplopen eenmaal de film verkrijgbaar is op Blu-ray.

Een reactie achterlaten