fbpx

Summer Game Fest wordt het digitaal alternatief voor E3

Geen E3 dit jaar, dus ook geen bijhorende persconferenties. Al moeten verschillende uitgevers wel hun gamenieuws tot bij de fans krijgen. Daarom organiseert Geoff Keighley, de presentator van de jaarlijkse Video Game Awards, het Summer Game Fest 2020. Dat is een reeks van digitale events, gaande van mei tot juni, waarin uitgevers onthullingen, aankondigingen en demo’s kunnen loslaten op het publiek.

Het is duidelijk dat Geoff Keighley al behoorlijk wat werk verzet heeft. De Amerikaanse gamejournalist sloeg de handen in elkaar met zowat alle grote uitgevers om updates te geven via het Summer Game Fest 2020 platform.

Hoewel de meeste uitgevers de details voor hun digitale event zelf bekend zullen maken, volgt de eerste uitzending uiteraard op 7 mei. Die dag vindt namelijk de Inside Xbox episode van Microsoft plaats. Verdere afleveringen zijn te bekijken via de gewoonlijke kanalen, zoals YouTube, Twitch, Twitter, Facebook en Mixer. Het Summer Game Fest 2020 sluit uiteindelijk af met de Gamescom Opening Night Live Show die doorgaat op 24 augustus.

photo 1 15884790206562069960906

Cool is dat sommige uitgevers zelfs tijdelijke demo’s en trials zullen lanceren via Steam, Xbox en eventueel andere platformen. Op die manier kunnen de fans al eens proeven van de aankomende content.

Eerlijk gezegd zijn wij niet de grootste fans van Geoff Keighley, maar wat hij klaarspeelt is bewonderenswaardig. Keighley is alvast blij met de uitkomst:

“In deze onzekere en moeilijke tijden, is het belangrijk dat videogames kunnen zorgen voor een gevoel van verbondenheid, althans virtueel. Summer Game Fest is een organiserende instantie die de fans een volledig seizoen vol nieuws en andere verrassingen belooft, waar ze toegang toe hebben vanuit hun veilige thuis.”

Hoe de Entertainment Software Association, de organistor van E3 hierop zal reageren, is onduidelijk. Als dit veel goedkoper blijkt voor tal van uitgevers, kan dit digitale alternatief wel eens de doodsteek voor E3 betekenen.

Een reactie achterlaten