fbpx

Studie: bijna helft van de wereldbevolking speelt videogames

Gamen

‘World Domination!’ is een motto dat je vaak hoort in tal van gamerkringen. En het moet gezegd: we zijn goed op weg. Een nieuwe studie toont aan dat bijna de helft van de wereldbevolking wel eens een videospelletje speelt.

Volgens een rapport van DFC Intelligence zijn er sinds midden 2020 bijna 3,1 miljard videogameconsumenten. Als je weet dat deze aardkloot bijna 8 miljard koppen telt, is dat zo’n 40% van de totale bevolking.


Uiteraard heeft het onderzoek wel een brede invulling voor de term ‘gamer’. Zo is het grootste aandeel van gamende consumenten te vinden in de mobiele markt. En zowel pc gamers als consolegamers vragen zich wel eens af of die personen echt gamers genoemd kunnen worden. Maar goed, volgens het onderzoek bedraagt het aantal mobiele gamers bijna de helft van de totale gamers. Niet verrassend, want tegenwoordig heeft iedereen wel een smartphone – of twee – op zak.

Wel verrassend is dat slechts 8% van die 3,1 miljard gamers consolegamers zijn. Al is het wel zo dat dat cijfer enkel gamers representeert die exclusief op console gamen. En dus niet op pc of mobiel. Die 8% is trouwens meteen de groep die het meest spendeert aan games. Al is dat gezien de prijzen ook weer logisch.

Ten slotte verkiest 1,5 miljard gamers de pc boven elk ander platform. Ook hier weer een kanttekening, want dit cijfer representeert ook gamers die een console als tweede platform hebben. Dus het gaat niet exclusief om pc gamers.

Waar hangen al die gamers dan uit? Niet verrassend bevindt het grootste deel zich in Azië, want het continent telt 1,48 miljard gaming consumenten. Al doen wij Europeanen het ook niet slecht met een tweede plaats, goed voor 668 miljoen gamers die wel eens geld spenderen aan hun hobby. De top-3 wordt afgerond door Latijns Amerika, met zo’n 383 miljoen gamers. En Noord-Amerika telt zo’n 261 miljoen gamers…

Op basis van de cijfers uit die laatste alinea, mogen uitgevers zich dus eens wat minder laten inspireren door Noord-Amerika, aangezien die markt niet eens de top-3 haalt.

Wat denken jullie? En belangrijker: welke platformen hebben jullie staan? Spenderen jullie er veel geld aan?

REACTIES (1)

  1. Ik heb een PC , PS4Pro , Xbox One X & Nintendo Switch 😀 , Dus eigenlijk alle consoles . Maar zit het meest op de Xbox en PC .

Een reactie achterlaten