fbpx

Streets of Rage 4 verschijnt op 30 april

De sidescrollende beat ‘em up is een genre dat we niet meer zo vaak zien. Streets of Rage 4 brengt daar verandering in. Het vervolg op de MegaDrive-oerklassiekers uit de begin jaren ’90 komt op 30 april naar PS4, Xbox One, PC en de Switch. Warm de vuisten dus maar op, want het is tijd om tandjes uit te kloppen.

Gezien Streets of Rage 4 voornamelijk een digitale release heeft, beslist uitgever Dotemu de game niet uit te stellen vanwege de coronacrisis en gewoon te launchen. Voor de verzamelaars: er komt ook een fysieke versie in samenwerking met Limited Run Games, maar de aantallen zijn bijzonder beperkt.


In de trailer krijg je naast de vernieuwde gezichten en gameplay eook de ‘Battle Mode’ te zien. Net als in Streets of Rage 2 en 3 kan je het tegen elkaar opnemen in een versus-mode. Nog meer oorvijgen uitdelen dus. Ook goed gevonden: de makers voorzien een Retro-mode waarin de nieuwe personages vervangen worden door de originele versies uit de 16-bit periode. Check de trailer onderaan.

Bijzonder geslaagd hoe de developers de oldskool formule nieuw leven weten in te blazen. Vanaf 30 april in de (digitale) rekken dus.

Een reactie achterlaten