fbpx

Stormblood voor Final Fantasy XIV verschijnt in juni

Naoki Yoshida, de man achter Final Fantasy XIV, heeft tijdens Final Fantasy XIV Fan Event in Japan bekendgemaakt dat de nieuwste uitbreiding voor de MMO vanaf 20 juni 2017 in de rekken ligt.

Stormblood voegt heel wat nieuwigheden toe. Zo kunnen we eerst en vooral aan de slag met de Red Mage, die een combinatie gebruikt van zwarte en witte magie, samen met een rapier voor melee-attacks.


De die-hard fans zullen trouwens blij zijn om te horen dat Nobuo Uematsu, wiens muziek de reeks van Final Fantasy groot gemaakt heeft, terugkeert voor de theme song van Stormblood. De man verzorgde ook al enkele songs voor de main game en voor Heavensward, de vorige uitbreiding. De nieuwe theme song wordt iets vrolijker en catchier.

Tot slot voegt de uitbreiding ook de mogelijkheid toe om te zwemmen en zelfs duiken onder water. Je zal wel niet in elk meer kunnen zwemmen, want enkel waterplassen die een make-over gekregen hebben, of die nieuw toegevoegd worden aan de main game, kan je verkennen. Je zal niet kunnen vechten onder water, dus het gaat hier puur om een exploratie-uitbreiding. Wie liever wat knokt, hoeft zich geen zorgen te maken, want we krijgen een nieuwe Primal, Lakshmi, een nieuwe Beast Tribe in Ananta, nieuwe baasgevechten zoals Omega en een nieuwe raid in het theme van Ivalice.

Reden genoeg om de game nog eens op te starten dus.

Een reactie achterlaten