fbpx

‘Stock van PS5 Digital Edition veel kleiner dan Standard Edition’

PS5 3

Een pre-order van een PlayStation 5 scoren is een karwei. Maar nog lastiger is het om de digitale editie van de console te pakken te krijgen. Dat komt omdat Sony van de digitale versie veel lagere aantallen voorziet en zich vooral lijkt te focussen op de versie met schijflezer.

Verschillende websites, waaronder Eurogamer kregen namelijk retailcijfers in handen. Daaruit blijkt dat Sony vooral consoles met disklezer zal verschepen. Eurogamer meldt bijvoorbeeld dat een van de grootste Britse retailers het moet doen met een stock van 25% Digital Editions tegenover 75% van de Standard Edition. Bij andere retailers is het verschil nog groter. Zo melden sommige ketens een verdeling van 20% tegenover 80%.


Ars Technica merkt in de VS dezelfde tendens op. Zo werd bij een 10-tal GameStop filialen het stock-percentage opgevraagd en sommige winkels hebben slechts een Digital Edition stock van 13%. Het grootste aandeel digitale PS5-consoles bedraagt in de VS 33%.

Opvallend is dat PlayStation-baas Jim Ryan verder geen uitleg geeft bij de verdeling. In een interview met AV Watch zei hij het volgende:

“Over de ratio tussen het digitale model en de standaard console kunnen we niets kwijt. We kunnen geen specifieke cijfers geven, al beloven we wel om voldoende exemplaren van het digitale model te produceren om aan de vraag te kunnen voldoen. Natuurlijk is het zo dat we nog nooit twee verschillende modellen tegelijkertijd in de markt gezet hebben. En we doen bijgevolg ons best om de vraag te voorspellen.”

Gezien de backwards compatibility van de PlayStation 5 met PS4-games loont het uiteraard om console met disklezer in huis te halen. Al zal de prijs van de digitale editie voor velen natuurlijk ook een belangrijk argument zijn om net voor die editie te gaan. Welke haal jij in huis?

Een reactie achterlaten