fbpx

Stemacteur The Last of Us verkoopt stem als NFT

Troy Baker

Stemacteur Troy Baker heeft de handen in elkaar geslagen met een NFT-bedrijf. De Amerikaanse acteur die onder andere Joel uit The Last of Us vertolkt wil zijn stem verkopen als NFT, zodat gamers die kunnen gebruiken in allerlei mods, projecten of online multiplayer games.

Baker sloot een contract met Voiceverse NFT, een platform dat zijn gebruikers toelaat om AI-stemmen te gebruiken voor allerlei projecten en games. Volgens de stemacteur bezorgt Voiceverse zo handige tools aan content creators en de mogelijkheid om te investeren in die projecten.


Baker verwachtte al negatieve commentaar op die beslissing. Dus voegde hij een opvallend statement toe bij de aankondiging: ‘We all have a story to tell. You can hate. Or you can create. What’ll it be?’

NFT’s zijn digitale objecten waarvan het eigendomsrecht en de transacties ervan worden opgeslagen in de blockchain. In dit geval worden de kopers eigenaar van Troy Bakers stemopnames die ze kunnen inzetten voor allerlei doeleinden. Als voice-over voor een nieuwe video bijvoorbeeld. Of om je personage een andere stem te geven in een multiplayer game. Volgens Voiceverse die de verkoop van de NFT afhandelt kan je ook audioboeken, online lessen en podcasts creëren met de bekende videogame-stem.

Vanzelfsprekend staan er veel mensen argwanend tegenover NFT. Voor velen is de het gewoon een manier om snel veel geld te verdienen. Tal van Twitter-gebruikers merkten ook op dat Troy Baker behoorlijk naïef is als hij niet gelooft dat dit nefaste gevolgen kan hebben voor zijn tewerkstelling in de toekomst. Waarom zou je immers een acteur inhuren als je zijn stemgeluid kan downloaden uit een database?

Een reactie achterlaten