fbpx

Steam onder vuur door game met verkrachtingen

Vorig jaar maakte Valve bekend dat het zowat elke game zou toelaten op Steam, behalve als die game illegale dingen doet of als trolling wordt beschouwd. Een vage regel, die nu heel wat kritiek over zich heen krijgt door de registratie van de titel Rape Day.

De game is ontwikkeld door Desk Plant en steekt je in de schoenen van een seriemoordenaar die tijdens een zombie-apocalypse vrouwen lastig kan vallen, verkrachten en vermoorden. Ronduit afschuwelijk, al loopt de game er wel mee te koop. Het verhaal wordt verteld via een visual novel stijl, waarin de speler keuzes moet maken waarbij geweld, aanranding, obsceniteit en ook necrofilie aan te pas komen.


Uiteraard krijgt de game bakken kritiek over zich heen. Maar ook Steam zelf wordt met de vinger gewezen, mede door zijn ‘alles mag’ beleid. Grappig genoeg brengt dat wel de inconsequenties en hypocrisie van Steam aan het licht. Verschillende gebruikers hokken namelijk samen om de de game via zijn productpagina de grond in te boren. Ironisch genoeg wordt daarbij telkens het gebruik van het woord ‘rape’ gecensureerd. Maar Valve doet wel de moeite om een game waarin verkrachting centraal staat te beoordelen voor een Steam-release.

We snappen dat dit uiteraard een moeilijke situatie is voor Valve. Waar trek je immers de grens voor toelaatbaar geweld? In digitaal gameland verliezen dagelijks talloze onschuldige burgers het leven door toedoen van agressieve gamers. Maar dit is ronduit afschuwelijk. Voor ons hoeven dergelijke games absoluut niet te bestaan. Zowel op Steam als eender welk platform.

Een reactie achterlaten