fbpx

Star Wars Outlaws krijgt Wanted systeem zoals GTA-games

star wars wanted

De nieuwe openwereldgame Star Wars Outlaws was ongetwijfeld een van de coolste titels van de afgelopen niet-E3. De gameplay en sfeer zagen er indrukwekkend goed uit. Al wist Ubisoft nog te onthullen dat Outlaws ook een Wanted System en narratieve keuzes bevat. Net als GTA en Red Dead Redemption dus.

Wie de uitgebreide gameplaydemo gezien heeft (staat ook onderaan dit bericht), weet dat je keuzes kan maken. Zo zagen we dat hoofpersonage Kay Vess de mogelijkheid had om een officier van The Empire om te kopen. Of een blaster onder haar neus te duwen. Om de demo interessant te houden koos ze de agressieve aanpak. En blijkbaar heeft dat verregaande gevolgen.


Spelers die The Empire boos maken, worden gezien als crimineel en opgejaagd. Hoe vaker je The Empire tegenwerkt, hoe hoger je Wanted level wordt. En hoe meer moeite je dus moet doen om uit de klauwen van TIE fighters, Stormtroopers, premiejagers en andere Imperials te blijven.

Hetzelfde geldt ook voor je populariteit bij verschillende misdaadorganisaties. Kay Vess heeft een reputatie bij elke groep, die kan dalen of stijgen. Help je een duistere deal van het Pyke Syndicate om zeep? Dan zal de groep je minder kansen geven. Klinkt allemaal best cool.

 De gameplay gemist? Die kan je hieronder alvast integraal bekijken. Star Wars Outlaws staat gepland voor release in 2024.

Een reactie achterlaten