fbpx

Star Citizen haalt 250 miljoen dollar binnen via crowdfunding

Star Citizen, de ruimtesimulator van Wing Commander-bedenker Chris Roberts, heeft ondertussen meer dan 250 miljoen dollar binnengehaald via crowdfunding. En hoewel de game nog steeds niet verschenen is, blijven spelers en investeerders de game steunen.

Voor wie Star Citizen niet kent: acht jaar geleden beloofden de makers de ultieme ruimtegame te maken. Denk No Man’s Sky, maar veel ambitieuzer. Met je ruimteschip kan je verschillende universa aandoen en er alle planeten met bruisende steden bezoeken. Uiteraard zijn er verschillende politieke groepen die allemaal de macht willen. Met de nodige conflicten en space dogfights als gevolg.


Gezien de gigantische schaal van de game, gaat het project enorm traag vooruit. Logisch ook, want alle fighters, vrachtschepen en zelfs destroyers worden zo realistisch mogelijk gebouwd en kan je ook vanbinnen verkennen. Elk ruimteschip krijgt een functionele brug, docking stations, allerlei faciliteiten en veel meer. Denk de Normandy van Mass Effect 2, maar dan veel gedetailleerder.

Oorspronkelijk was de release van de game gepland voor 2014, maar dat heeft-ie duidelijk niet gehaald. Ook verschillende targets voor alfareleases passeerden zonder enige verandering. En toch wordt het universum en het budget van Star Citizen stapvoets groter. In November 2018 haalde de game de kaap van 200 miljoen dollar via crowdfunding. Omgerekend pompen consumenten en investeerders dagelijks meer dan 130.000 dollar. Via aankopen van schepen, banktransfers en meer.

Opvallend: in november alleen al werd 9,5 miljoen gedoneerd. Dat gebeurde in aanloop naar CitizenCon, de conferentie die plaatsvond in Manchester waar Chris Roberts de besneeuwde planeet microTech onthulde. Spelers zullen de planeet kunnen verkennen bij de release van alfaversie 3.08.

Daarnaast werd ook het Anvil Carrack schip onthuld (kostprijs: 348 dollar), samen met een 20v20 multiplayermodus. Denk Combined Arms van Destiny, maar dan veel groter. Verder werd zelfs een compleet nieuw sterrenstelsel onthuld en dynamisch weer voor planeten.

Dat de game nog lang niet in de rekken ligt, mag dus duidelijk zijn, want een specifieke release is er 8 jaar na zijn crowdfunding campagne nog steeds niet. Langzaam, maar zeker vordert het project wel, getuige daarvan de toevoeging van speelbare vrouwelijke personages, grotten en meer in het afgelopen jaar.

Maar wie de volledige game wil spelen, zal echter nog een jaar of 5 moeten wachten…

Een reactie achterlaten