fbpx

Square Enix kondigt nieuwe grote RPG aan

Goed nieuws voor fans van vette RPG’s, want Square Enix heeft onlangs Project Prelude Rune aangekondigd. De game is momenteel in ontwikkeling bij Studio Istolia. Over de game zelf is nog niet veel bekend. De concept art toont een fantasywereld met draken en een gevecht.

Een nieuwe RPG in de pijpleiding? Toch niet verrassend voor Square Enix? Tuurlijk niet, maar de producer van het project, alsook het hoofd van de studio, is Hideo Baba. Geen idee wie de man is? Baba-san is vooral bekend als voormalig producer van de Tales-reeks van Bandai Namco. Tales-games met zijn naam in de aftiteling worden vandaag nog altijd beschouwd als de beste uit de reeks.


De naam van de studio, Studio Istolia, is trouwens niet toevallig gekozen. Istolia is volgens Square Enix afgeleid van het Griekse woord voor ‘verhaal’. En laat dat nu net het centrale punt zijn in toekomstige games van de ontwikkelaar. De studio wil onvergetelijke verhalen afleveren die gamers inspireren en wil daarnaast nieuwe game-ervaringen brengen naar spelers wereldwijd. Wat wij ons trouwens afvragen: zou die ia-uitgang nog een verwijzing zijn naar de Tales-reeks?

Klinkt ambitieus en met Baba aan het hoofd hebben wij er alle vertrouwen in.

jpg

Een reactie achterlaten