fbpx

Square Enix kondigt upgrade NieR Replicant aan

Square Enix heeft NieR Replicant ver.1.22474487139… aangekondigd voor PS4, Xbox One en pc. Nope, dat is geen compleet nieuwe game in de reeks, maar wel een stevige upgrade van de eerste NieR. Een releasedatum is er helaas nog niet.

Wij gokken dat er wel een beetje toelichting nodig is bij die titel. De originele game verscheen namelijk als NieR Replicant en NieR Gestalt. In de Aziatische regio kregen spelers NieR Replicant, terwijl NieR Gestalt voor de Westerse markt was. Uiteindelijk werd Gestalt uit de naam van Westerse versie geschrapt en kwam de game in de rekken te liggen als NieR. Enige verschil tussen beide versies is dat je in Gestalt een vader speelt die z’n dochter moet redden, terwijl dat in Replicant een broer is die zijn zus moet redden.


Dat gezegd zijnde, is het verhaal niet al te ingewikkeld. In NieR Replicant wordt een jong meisje, Yonah, getroffen door de mysterieuze Black Scrawl ziekte. Haar broer wil haar koste wat kost redden en belooft haar om een geneesmiddel te vinden.

Volgens Square Enix is NieR Replicant ver.1.22474487139… geen remaster, maar ook niet echt een remake. De game is daarentegen een upgrade, die tot leven gebracht wordt op PS4, Xbox One en pc. Het spel wordt ontwikkeld door ToyLogic, dat wordt bijgestaan door een senior designer van NieR: Automata. De ervaring zal fris aanvoelen, met nieuwe personages, stemmenwerk dat volledig opnieuw opgenomen is en zelfs een geüpdatete soundtrack.

Toegegeven, de originele Nier was een behoorlijk obscure game bij de launch, maar groeide na verloop van tijd uit tot een ware cult-klassieker. Wie totaal niet weet over welke game het hier gaat, kijkt het best de onderstaande trailer nog eens, met de iconische monoloog van het personage Kainé, ingesproken door Laura Bailey.

Een reactie achterlaten