fbpx

Square Enix heeft Dragon Quest XII aangekondigd

Tijdens de livestream voor de 35ste verjaardag van Dragon Quest heeft Square Enix het twaalfde deel in de reeks aangekondigd. De game heet Dragon Quest XII: The Flames of Fate en wordt ontwikkeld met de Unreal Engine 5.

Volgens game designer Yuji Horii wordt de nieuwe telg donkerder van toon, met ietwat rijpere content voor een meer volwassen publiek. Spelers zullen bovendien verschillende keuzes moeten maken om de persoonlijkheid van je personage en zijn/haar visie op de wereld te scheppen.


De traditionele gevechten met commands krijgen een make-over, al gelooft het ontwikkelingsteam dat fans van de reeks ook het nieuw systeem zullen appreciëren.

Natuurlijk duurt het nog wel even voor we de game te spelen krijgen. Zo geeft Horii toe dat het verhaal al volledig op papier staat, maar dat het nog volledig in de bestaande assets gebouwd moet worden. En aangezien Dragon Quest XII een grote game wordt, zal dat nog een tijd duren.

Op welke platformen de game verschijnt? Dat wilde Square Enix nog niet kwijt. Al gaan wij ervan uit dat de titel sowieso op PlayStation 5 verschijnt. Check de teaser hierboven.

Een reactie achterlaten