fbpx

Splatoon 3 legt er nog een laagje bovenop

Splatoon 3 review

Nintendo’s antwoord op het door elitesoldaten overheerste shootergenre, was origineel en onverwacht. Met hectoliters verf en veel behendigheid een map zien te veroveren? Splatoon sloeg aan en met deel 3 hoopt Nintendo dat succes over te doen.

Strategisch vissen

Je moet het ze nageven: als Nintendo een nieuwe IP lanceert, dan komen ze altijd origineel uit de hoek. Neem nu Splatoon: een team based shooter waarin je geen mensen om zeep moet helpen, maar wel de map moet verven in jouw teamkleur. Klonk eerst best idioot, maar het speelde als een tierelier. Dankzij de creatieve spelregels die Nintendo aan het schilderfeestje verbond.


Zo zwemt jouw strijder (of Inkling) sneller in verf van zijn eigen kleur, vul je ook je wapens bij met munitie en remt vijandelijke verf je af. Reken daar drie vrienden bij en een vijandig team en voila, je hebt Turf Wars, nog steeds de basis van Splatoon. Gaandeweg kwam in deel 2 ook een stukje singleplayer content aan bod waarbij je het opnam tegen de Octarians en mocht je ook aan de slag in de coop-modus Salmon Run tegen visgespuis dat je basis wou om zeep helpen. En deel 3? Dat brengt meer van hetzelfde.

NSwitch Splatoon3 04

 

Derde keer, even goede keer

En da’s zowel goed als slecht. De Splatoon-veteraan krijgt bitter weinig vernieuwing geserveerd. De vele quality of life-verbeteringen maken van dit deel wel de beste Splatoon tot nu toe. De game speelt nog steeds als een tiet, en de toevoeging van je nieuwe katana-wapen – hier komt de Splatana! – om los te gaan op je tegenstanders vinden we geslaagd.

Zijn we ook fan van: de curling bom om in rechte lijn wat dood en verderf te zaaien. Of wat dacht je van de Ink Roll om met een snelle sprong uit de inkt je tegenstanders te verrassen. De Squid Charge katapulteert je dan weer vanuit een muurbeklimming en voegt zo een extra laagje strategie toe. Stuk voor stuk leuke toevoegingen die het kliederen er enkel geslaagder op maken.

NSwitch Splatoon3 05

Inkopolis

De Inkopolis-hub is nu ook een bruisende stad geworden waar je minigames kan spelen, shops bezoeken of gewoon wat in rondhangen. Niets baanbrekend nieuw, wel een welkom extraatje. En volg je die vreemde kerel het riool in, dan beland je bij de singleplayermodus waarin je de Octarianen het hoofd moet bieden.

De verhaalmodus speelt wat als Octo-expansion 2.0. de uitbreiding voor Splatoon 2 waarin je . Ook hier best cool om alle wapens eens te testen eer je online gaat kliederen, maar voor de rest vooral hetzelfde als in deel 2. Ook hetzelfde verhaal voor de co-opmodus Salmon Run: nieuwe maps, nieuwe bazen, maar in essentie krek dezelfde co-opervaring van in de vorige Splatoon.

De nieuwe modus Tricolor Splatfest introduceert de mogelijkheid voor 3 teams om het tegen elkaar op te nemen. Pure chaos op je scherm, en door het spel met licht en schaduwen ziet de actie er nog kleurrijker en levendiger uit dan ooit.

NSwitch Splatoon3 10

Viswijven

Splatoon 3 is an sich nog steeds dezelfde multiplayergame, waarbij de extra’s een lijvigere vorm hebben aangenomen. Niks baanbrekends allemaal, maar leuke tweaks die van deze Splatoon 3 de beste ervaring tot nu toe maken. Meer gestroomlijnde en opgepept met heel veel quality of life-verbetering.

Zo kan je nu die irritante aankondigingen in het begin minimaliseren en hoef je ook niet meer eindeloos in de lobby voor je zitten uit te staren terwijl je op de matchmaking wacht. Je kan nu wapens gaan uittesten en deelnemen aan gevechten via de hologrammen van je vrienden. Ook mooi meegenomen: Nintendo belooft de komende maanden ook heel wat gratis dlc, dus dit feest zou nog een tijdje moeten blijven duren.

8.0
  • leuke singleplayermodus
  • veel quality of life verbeteringen
  • de Splatana!
  • belofte van gratis DLC
  • meer van hetzelfde

BESLUIT

De beste Splatoon tot nu toe, maar helaas met weinig vernieuwingen. Turf Wars blijft dolle pret, Inkopolis is nu een bruisende hub geworden en het handvol nieuwe wapens en moves  voegen wat extra strategie toe. Voor de rest krijg je exact wat je gewoon bent.

Een reactie achterlaten