fbpx

Speelbare versie van Dead Island 2 online gelekt

Een speelbare versie van de nog niet verschenen zombiegame Dead Island 2 is online opgedoken. De build is vijf jaar oud en toont de game in een ruwe staat. Maar dat weerhoudt tal van spelers niet om hem uit te testen. Dead Island 2 werd aangekondigd in 2014 met een indrukwekkende trailer, maar de ontwikkeling geraakte in het slop. Dead Island 2 zou nog steeds in ontwikkeling zijn.

Eurogamer bracht het bestaan van deze vroege versie aan het licht. Het zou gaan om een videogamebestand dat oorspronkelijk verscheen op 4Chan. Spelers begonnen de developers build van de game al jaren terug te delen, maar nu pas verschijnen de eerste gameplayvideo’s ervan op YouTube.


Hoewel het gaat om een speelbare versie van Dead Island 2, is de game nog erg ruw. Gebouwen zonder texturen, een minimum aan vijanden en een gebrek aan missies of verhaal. De gameplay ziet er wel cool uit. En ook de wapens hebben dat typische Dead Island gevoel.

Dat de finale game er anders zal uitzien dan deze oude build spreekt voor zich. In de afgelopen vijf jaar ging Dead Island door development hell en is het project verschillende keren van ontwikkelaar veranderd. Techland zou aanvankelijk de game maken, maar focuste zich plots liever op hun eigen titel Dying Light. Opvolger Yager Development (bekend van Spec Ops: The Line) gaf er na twee jaar ook de brui aan, gevolgd door Sumo Digital die het project ook plots stopzette.

Nu moet Dambuster Studios (bekend van Homefront 2) ervoor zorgen dat de game eindelijk in de winkelrekken belandt. Check hieronder de aankondigingtrailer van E3 2014. Vijf jaar oud, maar nog steeds heerlijk!

 

Een reactie achterlaten