fbpx

Sony wilde next-gen games aanvankelijk nog duurder maken

PS4 and PS5 games

Als het van Sony had afgehangen, waren next-gen games nog duurder geweest dan de €74,99 die we er nu voor neertellen. Dat schrijft website Bloomberg in een nieuw rapport.

Volgens de website speelden meerdere uitgevers al langer met het idee om de prijzen van games te verhogen. De launch van de nieuwe consoles vormde de perfecte gelegenheid om die prijzen op te trekken. En dat gebeurde ook. Sony kondigde zonder schroom aan dat first-party titels nu 70 dollar zouden kosten (wat resulteert in de adviesprijs van 74,99 bij ons).


Aanvankelijk lag die prijs echter nog hoger. Via anonieme getuigenissen van managers bij Sony, kwam de website te weten dan Sony overwoog om hoger te gaan dan de huidige adviesprijs. Een specifiek getal kreeg de website niet mee, maar stel je voor dat Demon’s Souls zo’n 85 euro had gekost.

En hoewel tal van uitgevers de situatie momenteel in ’t oog houden om te zien of die hogere prijs niet teveel risico’s met zich meebrengt, vragen andere uitgevers gretig €74,99 als standaard prijs. 2K Games was een van de eersten die de nieuwe prijszetting invoerde. Al zal de uitgever waarschijnlijk niet de laatste zijn…

REACTIES (1)

  1. Damadtree

    Hope it bites them right back in the ass. Buiten de absolute must haves koop ik nu praktisch niets meer op launch, en wacht ik op een aanvaardbare sales prijs. Hopelijk doet de rest dat ook en beseffen ze dat ze beter games goedkoper maken op release, ipv duurder :s

Een reactie achterlaten