fbpx

Sony wil met PS5 laadtijden uit de wereld helpen

Sony heeft een patent ingediend dat hint naar snelle laadtijden voor de PlayStation 5. De nieuwe technologie zou volgens Sony’s patent komaf maken met laadtijden tijdens het gamen en zorgen voor naadloze overgangen.

Het patent heet voluit ‘System and method for dynamically loading game software for smooth gameplay‘ en beschrijft hoe Sony’s nieuwe technologie op een slimme manier data inlaadt zodat de user geen vervelende laadschermen ziet. De technologie laat gebieden opsplitsen in verschillende delen die los van elkaar kunnen ingeladen worden. Waardoor de gameplay niet onderbroken hoeft te worden met een laadscherm. Over laadtijden om de game op te starten heeft het patent het niet.


Of de technologie daadwerkelijk ook in de PS5 geïntegreerd zal worden is niet zeker, maar het strookt met de details die Sony over de nieuwe PlayStation-console loste. In april onthulde Mark Cerny, de architect van de PS4 en PS5, dat superkorte laadtijden een speerpunt wordt voor de PS5. Dankzij de snelle SSD zouden huidige PS4-laadtijden 10 keer korter worden.

Een tijdje geleden lekte al een video waarin Sony de kortere laadtijden tussen de PS5 en PS4 Pro demonstreert.

Een reactie achterlaten