fbpx

Sony wil geen minder krachtig model van de PlayStation 5

PS5 launch date

Sony is niet van plan om een minder krachtige – en bijgevolg budgetvriendelijkere – console te lanceren. Dat heeft PlayStation-baas Jim Ryan laten vallen. Hoewel de plannen voor een goedkopere, maar mindere krachtige PS5 er wel waren, is Sony daarvan afgestapt.

Ryan zegt er wel bij dat-ie de beslissing van andere uitgevers, om een ietwat goedkoper model te introduceren, volledig begrijpt. Voor Sony leverde het concept helaas geen goede resultaten op. Dat zegt in een interview met de Japanse website AV Watch.


“De prijs is duidelijk een belangrijke factor. Als je kijkt naar de gaming industrie, zie je dat de introductie van een minder krachtige console, budgetvriendelijke console nooit goede resultaten opleverde. We hebben de optie overwogen en hebben gemerkt dat het behoorlijk problematisch is.”

In plaats daarvan wil Jim Ryan de huidige strategie behouden. Daarbij wil hij de fans van een console voorzien die toekomstbestendig is en die ook zo’n 5 à 6 of misschien wel zeven jaar kan meegaan:

“Fans willen er zeker van zijn dat ze iets gekocht hebben dat nog een aantal jaren mee kan gaan. En niet zomaar een console die na 2 of 3 jaar al ouderwets is. Als ze dan bijvoorbeeld een nieuwe 4K-tv kopen, kunnen ze gerust zijn dat de console compatibel is met die tv.”

De vraag is natuurlijk of die visie wel klopt. Als games zo sterk blijven evolueren als ze in de laatste 2 à 3 jaar gedaan hebben, zijn zowel de Xbox Series X en de PS5 verouderde consoles over 2 à 3 jaar. En aangezien Microsoft al aangegeven heeft dat-ie niet meer in console-generaties gelooft, gokken wij dat de uitgever sowieso nieuwe consoles lanceert over 2 à 3 jaar. Microsoft heeft niet zomaar zijn next-gen line-up Series X en Series S gedoopt. Een naam die meer dan één console impliceert. Of de PlayStation 5 daar zonder upgrade dan nog tegenop kan, blijft dan ook een belangrijk discussiepunt.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten