fbpx

Sony wil afdeling voor live service games oprichten met Bungie

Destiny

Sony heeft grootse plannen met ontwikkelaar Bungie eens de overname van de studio rond is. Zo wil de uitgever een volledig nieuwe afdeling oprichten rond live service games. Dat bleek uit de meest recente aandeelhoudersvergadering van Sony.

Het plan zou meteen van kracht zijn als de overname afgerond is, allicht eind dit jaar. Sony wil immers de expertise van Bungie omtrent live service projecten toepassen in zijn eigen games. De uitgever liet al vallen dat hij tegen 2025 zo’n 12 live service games wil live hebben.


Live service games zijn games die na launch voortdurend voorzien worden van nieuwe content en zo via microtransacties en battle passes voor een vaste inkomstenstroom na release zorgt. Veel van de huidige live service games – zoals Fortnite, Apex Legends en Call of Duty: Warzone – zijn free-to-play.

Momenteel beroept Sony zich daarvoor op de onafhankelijke infrastructuur van elke studio. Eens Bungie geïntegreerd is in PlayStation Studios, zal de kennis van die studio een drijvende kracht zijn voor alle nieuwe projecten.

Doel is om een Sony Interactive Entertainment Live Service Centre of Excellence op te richten. Dat departement zal alle live service titels van de uitgever opvolgen, zodat voor elke game de beste beslissingen genomen kunnen worden.

Sony hecht dus veel waarde aan de design-filosofie die de Destiny heeft groot gemaakt. Het Live Service Centre of Excellence krijgt bijvoorbeeld ook de taak om microtransacties te reviewen in zowel bestaande als toekomstige titels. En eventueel bij te sturen waar nodig.

Hoewel Bungie een onafhankelijke studio blijft na de overname, zal de kennis en de designfilosofie van de ontwikkelaar een actieve rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe live service projecten van Sony. Lijkt ons geen slechte zet, al is de PlayStation fanbase uiteraard een beetje bezorgd. Al moeten we onthouden dat Sony slechts wil uitbreiden naar live service games. De epische singleplayer avonturen die we kennen van de uitgever, zullen dus blijven bestaan.

Een reactie achterlaten