fbpx

Sony werkt aan officiële PlayStation faceplates

PS5 faceplate

Beu gekeken op die witte faceplates van je PlayStation 5? Dan is er mogelijk verbetering op komst, want Sony heeft zelf de PS5 faceplates gepatenteerd en heeft dus het alleenrecht om PS5 faceplates te verkopen. De kans dat de uitgever binnenkort met custom faceplates op de markt komt, is nu een stuk groter.

Het patent voor de PS5 faceplates werd voor het eerst gespot door OPAttack een heeft als titel ‘Cover for Electronic Device’. Het beschrijft een ‘ornamental design for a cover for an electronic device’ met daarbij concepttekening van de faceplates voor PS5.


Opvallend is dat het patent geen vermelding maakt van vervangbare faceplates of stickers voor bestaande faceplates. Het is mogelijk dat Sony simpelweg een patent heeft aangevraagd, om te voorkomen dat derde partijen zelfgecreëerde faceplates verkopen. Iets wat in het verleden al is gebeurd.

Natuurlijk zou het zonde zijn als Sony het patent niet zou inzetten om zelf nieuwe faceplates op de markt te brengen. Gezien de gigantische vraag naar anderskleurige faceplates en de vele mogelijkheden, achten wij die kans klein.

In welke kleuren zou jij je PS5 het liefst transformeren? Zwart? Klassiek grijs zoals de PSOne ? Of Spider-Man Red?

Een reactie achterlaten