fbpx

Sony werkt aan meer dan 25 PlayStation exclusives

PS5 Exclusives

1 jaar geleden lanceerde Sony de PlayStation 5. In een brief aan de fans spreekt Sony-topman Jim Ryan zijn dankbaarheid uit aan de fans. Al haalt hij ook nog een leuk detail aan: er zijn op dit moment minstens 25 PS5 exclusives in de maak.

Op de PlayStation Blog haalt Jim Ryan aan dat PlayStation Studios op dit moment meer dan 25 games in ontwikkeling heeft voor de PS5. Natuurlijk zijn heel wat van die titels al aangekondigd. Denk maar Horizon Forbidden West, Gran Turismo, God of War 2, Spider-Man 2 en Marvel’s Wolverine. Maar nog heel wat exclusives zijn dus onbekend.


Het eerste jaar van de PS5 was goed gevuld met games als Demon’s Souls, Returnal en Ratchet & Clank: Rift Apart. Volgens Jim Ryan is dit echter nog maar het begin.

Opvallend is dat Sony in mei het cijfer van 25 exclusives ook al aanhaalde. Ondertussen liet de uitgever Kena: Bridge of Spirits en Ratchet & Clank al op ons los, dus horen die games daar al niet meer bij. Ook voegde hij toe dat ruim de helft van die 25 titels nieuwe IPs waren.

We mogen natuurlijk niet vergeten dat Sony een aantal studio’s in huis haalde afgelopen maanden. En wellicht werken die ontwikkelaar ook allemaal aan nieuwe projecten. Het is duidelijk dat Sony nog heel wat op de planning heeft staan. Wat zou jij graag zien op PS5?

Een reactie achterlaten