fbpx

Sony werkt aan concurrent voor Xbox Game Pass

Sony Game Pass

Sony is druk in de weer om een concurrent voor Xbox Game Pass in elkaar te boksen. En hoewel de launch van de service nog even op zich laat wachten, is Sony er duidelijk mee bezig. Dat beweert David Jaffe, bedenker van God of War en Twisted Metal, die onlangs nog met enkele kennissen bij Sony sprak.

Hoewel Jaffe geen details loste, zei hij wel dit: ‘Ik weet dat Sony ermee bezig is omdat ik mensen bij de uitgever gesproken heb, die melden dat eraan gewerkt wordt. Er komt dus zeker een antwoord op Game Pass’.


In welke vorm? Dat blijft natuurlijk een raadsel. Sony maakte immers al bekend dat een model als dat van Game Pass niet zou werken voor de uitgever. Volgens grote baas Jim Ryan zou een model op basis van abonnementen niet werken, omdat de kosten van first-party titels daarmee onmogelijk te recupereren zijn. Zo hebben sommige titels nu al een budget van 100 miljoen dollar.

Toch liet Ryan al verstaan dat Sony nog een troef achter de hand heeft, maar dat die nog niet onthuld kan worden. Wanneer we die aankondiging dan wel krijgen en hoe die service er zal uitzien? Geen idee. Momenteel zullen we het moeten doen PlayStation Now.

Een reactie achterlaten