fbpx

Sony voegt nieuwe demofunctie toe aan games op PlayStation 5

trial version

Sony is aan het experimenteren met een nieuwe vorm van demoversie van games. Op PS5 is een Trial Version-optie opgedoken waarmee je een game enkele uren gratis kan proberen. De Trials-optie is voorlopig enkel in het Verenigd Koninkrijk uitgerold en voor slechts twee titels.

De nieuwe demofunctie is op dit moment enkel beschikbaar voor Death Stranding: Director’s Cut en Sackboy: A Big Adventure. Op de respectievelijke productpagina’s van de Britse PlayStation Store kan je de nieuwe optie Download Trial selecteren.


Wie dit selecteert, kan de proefversie van de game gratis downloaden en enkele uren testen. Zo kan je bijvoorbeeld zes uur lang met Death Stranding: Directors’ Cut gameplay aan de slag. Die van Sackboy: A Big Adventure trakteert je op vijf uur spelplezier.

Al zit er een addertje onder het gras: in de voorwaarden staat dat de timer begint te lopen vanaf het moment dat je op Download Trial klikt. En gezien het meestal enkele uren duurt vooraleer je alles hebt gedownload, ben je dus snel de helft van het beloofde aantal uren kwijt.

Spelers die overtuigd zijn, kunnen de game die ze net grotendeels ophun SSD hebben geïnstalleerd, aankopen. Behaalde trophies en ook savegame data worden overgezet naar de volledige versie.

Ons lijkt het alvast een goede manier om kennis te maken met games. Al hopen we dat Sony snel een mouw past aan die timer. Door bijvoorbeeld een aantal uren gameplay te voorzien, vanaf het opstarten van de game.

Een reactie achterlaten