fbpx

Sony verlaagde prijs PS5 na onthulling prijs Xbox Series X

PS5

Met de aankondiging van de prijs en releasedatum van de Xbox Series X zette Microsoft de eindsprint naar de volgende generatie consoles in gang. Al baarde de onthulling van de prijzen Sony ook wat zorgen. Volgens Gamereactor zou de PS5 aanvankelijk een hogere prijskaartje hebben gedragen, maar heeft Sony die nu noodgedwongen hebben moeten verlagen.

Zoals je weet, gaat de Xbox Series X over de toonbank voor €499, terwijl de Xbox Series S verkocht wordt voor €299. Nu is het aan Sony om de prijzen voor beide PS5-consoles te onthullen, al kan dat nog even duren. Verschillende bronnen van website Gamereactor wisten te verklappen dat Sony in crisisberaad ging nadat Microsoft de prijzen bekendmaakte. Die van de PS5 zouden een stuk hoger liggen, zo zou de aanvankelijke prijs van de PS5 met schijflezer €599 zijn geweest.


Verschillende bronnen wisten aan Gamereactor even later te vertellen dat de beslissing om in de PS5-prijs te snoeien snel rond was. Zo zou Sony de PS5 nu ook aanbieden voor €499 met disc-lezer en €399 zonder disc-lezer, om de agressieve marketing van Microsoft de baas te kunnen. Verwacht binnenkort de officiële bekendmaking van de prijs en lanceerdatum.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten