fbpx

Sony verbiedt McDonalds wedstrijdactie met custom PS5 controllers

ps5 controller mcdonalds.900x

McDonalds in Australië had voor zijn 50ste verjaardag een grootse wedstrijdactie gepland. Zo had de fastfoodketen verschillende custom PS5 DualSense controllers laten ontwerpen om tijdens een livestream weg te geven. Sony heeft de actie nu verboden omdat McDonalds simpelweg de goedkeuring niet had gevraagd.

McDonalds had al enkele exemplaren van zijn Limited Edition PS5 controller naar influencers uitgestuurd en zou verschillende exemplaren deze zondag weggeven tijdens een livestream. Daarnaast konden kijkers ook hoodies en abonnementen winnen.


McDonalds heeft nu bekendgemaakt dat het zijn stream moet uitstellen. Sony is ,iet op de hoogte gesteld van de actie en heeft geen goedkeuring kunnen geven voor het ontwerp van de controllers en het gebruik ervan in de marketingcampagne. De giveaway stream zal volgens McDonalds op een latere datum doorgaan, maar dan zonder de PS5-controllers.

Tot grote spijt van vele gamers, want de opvallende Macca PS5 controllers vallen erg in de smaak. Die enkele influencers die de controller al ontvingen hebben nu een zeldzaam collector’s item in handen.

Een reactie achterlaten