fbpx

Sony trekt stekker uit Concrete Genie studio

Wie herinnert zich Concrete Genie nog? Dat is die kleurrijke avonturengame waarin je een dorpje kon bekladden met magische muurschilderingen die tot leven kwamen. Helaas heeft Sony ervoor gekozen om de ontwikkelaar van die game, PixelOpus, te sluiten.

PixelOpus was een van de kleinste first-party studio’s die nog deel uitmaakten van Sony’s PlayStation Studios. De ontwikkelaar was naast Concrete Genie ook bekend voor Entwined en zou voor een nieuw project in Unreal Engine 5 samenwerken met de Sony Pictures Animation Studio. Tal van fans gingen ervan uit dat er een tie-in game zou komen voor de films van Spider-Man: Into the Spider-Verse.


Door een recente revaluatie, waarbij Sony alle projecten beoordeelt naar gelang zijn strategie op korte en lange termijn, werd beslist om het onbekende nieuwe project van PixelOpus te schrappen. Als gevolg sluit de studio zijn deuren op 2 juni. Wat er met alle medewerkers gebeurt, is niet bekend.

Bijzonder triest nieuws, want Concrete Genie was een van de meest unieke ervaringen op PS4, ondanks de kleine omvang en het beperkte bereik van de game. Alweer een kleine, creatieve studio die verdwijnt, dus. En dat is zonde.

Een reactie achterlaten