fbpx

Sony rolt morgen wereldwijd grote PS5 software update uit

Sony heeft een nieuwe grote software update voor de PS5 aangekondigd. Die wordt morgen wereldwijd uitgerold en omvat heel wat nieuwigheden. Sony ontgrendelt eindelijk het M.2 SSD-slot van de console zodat je de interne opslag kan gaan uitbreiden. Halleluja!

De update voert ook aanpassingen door aan de user interface. Die zijn er vooral op gericht om game content te bekijken, personaliseren en managen. Zo kan je nu zelf de knoppen van de Control Center gaan customizen (het menu dat onderaan verschijnt als je op de PlayStation knop drukt) en gemakkelijker berichten sturen naar vrienden via dat menu.


Sony maakt met deze update ook komaf met de verwarring rond PS4- en PS5-versies van dezelfde game. PS4- en PS5-versies van eenzelfde game krijgen op het Home-scherm een aparte thumbnail. Op de thumbnail staat ook het platform duidelijk vermeld en ook in je Game Bibliotheek kan je ze apart vinden.

51469952393 229e4cba9e h

Ook mooi meegenomen: de update voegt 3D Audio Support toe voor tv speakers. Zet je die optie aan in het geluidsmenu, dan kan je 3D-geluid door je standaard tv-speakers sturen. Met de microfoon in je DualSense controller kan je het geluid in je gamekamer scannen en zo de juiste 3D audio settings instellen. Zo hoef je niet meteen een 3D headset aan te schaffen.

Maar het belangrijkste: vanaf morgen is de M.2 SSD eindelijk unlockt. Daarmee kan je de interne opslag van de PS5 eindelijk uitbreiden en hoef je niet voortdurend games te verwijderen. Opgelet: niet elke M.2 SSD is compatibel met de PS5. Sony heeft een lijst met vereisten gedropt en die kan je hier raadplegen. Zo moet de SSD voorzien zijn van een heat sink hebben en wordt een leessnelheid van 5500 MB/s aangeraden.

Verder voert de update nog enkele kleine aanpassingen door aan de PlayStation Now-ervaring, de trophies en de PS5 Remote App. Die laatste laat nu ook toe om games van je PS5 naar je smartphone te streamen via je mobiele netwerk.

Alle details over de grote PS5 software update kan je nalezen op de Playstation Blog.

51469696561 637f5081cc h

Een reactie achterlaten