fbpx

Sony registreert handelsmerk voor Sunset Overdrive

sunset overdrive

Wie herinnert zich Sunset Overdrive nog? De actiegame van ontwikkelaar Insomniac verscheen exclusief op de Xbox One. En toch komt de titel misschien ook naar PlayStation. Sony heeft namelijk een handelsmerk voor de game geregistreerd.

De rechten van Sunset Overdrive zijn altijd in handen geweest van ontwikkelaar Insomniac Games zelf. De studio achter Ratchet & Clank, Resistance en Marvel’s Spider-Man heeft altijd een nauwe band gehad met PlayStation. Maar tijdens de vorige generatie consoles wisselde Insomniac even van partij en maakte Sunset Overdrive exclusief voor Xbox One.


Na het gigantische succes van Marvel’s Spider-Man – alweer een PlayStation exclusive – kwam de studio echter permanent in handen van Sony’s Worldwide Studios. En dus behoorden de rechten van Sunset Overdrive plotsklaps toe aan Sony.

De game is echt de moeite. In de over-the-top third-person shooter moet je een leger mutanten te lijf met bijzonder experimentele wapens zijn. Het coole aan de game: de enorme bewegingsvrijheid waarmee je tussen, op en over wolkenrkabbers beweegt. De game houdt ergens midden tussen Tony Hawk en Spider-Man. Maar dan met erg beweeglijke mutantenmonsters.

Natuurlijk wijst deze registratie niet meteen op plannen om de reeks naar PlayStation te brengen. Al is het wel interessant dat de originele regisseur van Sunset Overdrive onlangs terug gestart is bij Insomniac. Misschien krijgen we een remaster van deel 1, gevolgd door een sequel op PS5?

Een reactie achterlaten