fbpx

Sony: ‘PS5 wordt de snelste console ter wereld’

Sony heeft de eerste info over de PlayStation 5 gelost en het ziet er naar uit dat het best een krachtig beest wordt. In een nieuwe vacature beweert Sony nu ook dat de PS5 de snelste console ter wereld wordt.

Sony Interactive Entertainment is op zoek naar Senior Cloud Engineering Manager die volgens de vacature ‘de nieuwe generatie cloudinfrastructuur’ moet helpen bouwen. In dezelfde vacature staat geschreven dat diegene die de job krijgt de leider wordt van een eliteteam ‘dat bijzonder hard uitkijkt om ’s werelds snelste console (PS5) in 2020 te lanceren’


Of het hier gaat om een overenthousiaste HR-manager, blufpoker van Sony of gewoon de harde waarheid, weten we niet. Maar gezien dit een officiële vacature is van Sony, kan dit best tellen als statement.

Vorige maand onthulde Sony nog de releasedatum en enkele sappige hardwaredetails over de PS5. De console krijgt een snelle Solid State Drive die meer data kan overbrengen en zo de laadtijden drastisch inkorten. Of zelfs helemaal uit de wereld helpen. Sony demonstreerde een tijdje geleden het verschil tussen Spider-Man op de PS4 en de PS5: laadtijden duren gemiddeld acht seconden op de PS4, terwijl de PS5 het onder de seconde doet.

Maar of de PS5 ook écht de snelste console ter wereld wordt? Dat wordt afwachten tot we ook de Xbox Scarlett aan het werk zien. Afgelopen E3 vertelde Microsoft dat de nieuwe Xbox console ook de laadtijden zou aanpakken. Bovendien zou de console zorgen voor een ongeziene resolutie en framerate.

Meer weten over Sony nagelnieuwe console? Check dan hier alle PS5 nieuws!

Een reactie achterlaten