fbpx

Sony: ‘PlayStation 5 kopen zonder pre-order wordt lastig’

PS5 logo

Dat de vraag naar PlayStation 5 bijzonder hoog is, wisten we al langer. Maar nu heeft PlayStation-baas Jim Ryan in een interview met Reuters ook kenbaar gemaakt hoe gigantisch de vraag is. In de VS zijn volgens Ryan in de eerste 12u evenveel pre-orders geplaatst als toen voor de PS4 gebeurde in twaalf weken. Zonder pre-order een winkel binnenwandelen op launch om een PS5 vinden, wordt dan erg lastig.

In het interview vertelt de PlayStation-baas dat de hoge cijfers ook hem verrasten. “De vraag naar de PlayStation 5 op basis van pre-orders ligt echt heel. Heel hoog, vertelt Ryan. “Iedereen die een console wil, zal die op release onmogelijk kunnen kopen.” Ryan heeft het in het interview enkel over de Amerikaanse markt, hun grootste afzetmarkt.


Hij voegde wel toe dat Sony zijn uiterste best doet om tijdens de komende maande – vooral voor de feestdagen – genoeg aantallen te voorzien. Dat gezegd zijnde, is het een kwestie van meteen een bestelling te plaatsen als je er eentje wil scoren. Want zoals bij de eerste golf, zullen ook nieuwe pre-orders snel uitverkocht zijn.

Bij ons is de toestand gelijkaardig: ook hier liepen de pre-orders meteen vol en is het zoeken naar een winkel die alsnog extra pre-orders aanneemt.

Wil je alles weten over de PS5? Check hier alle games en de nieuwste info omtrent Sony’s next-gen console.

Een reactie achterlaten