fbpx

Sony onthult details van grote PS4 update

Momenteel sleutelt Sony alweer aan een gigantische firmware-update voor de PS4. Hoewel er al enkele bèta-testers aan de slag kunnen met update 5.50, moet het gros van de spelers nog een tijdje wachten. Maar om die wachttijd een beetje draaglijker te maken, heeft Sony de meeste veranderingen al bekendgemaakt. Een hele lijst, dus let’s go:

We bijten de spits af met de nieuwe Supersampling Mode op PS4 Pro. Deze feature is vooral handig voor gamers die hun Pro-console nog niet aan een 4K-tv gekoppeld hebben. Dankzij Supersampling zal de PS4 Pro beelden, die normaal gerendered worden in 4K, weergeven in 1080p met een hogere graad van detail. Of althans in theorie. Zo kunnen ook spelers zonder 4k-tv genieten van scherpere beelden.


Verwelkomen we met open warmen: de mogelijkheid om custom wallpapers als achtergrond van je Home-scherm in te stellen. Jouw favoriete band, favoriete bolide of die prachtige tweeling – wij oordelen niet – van je vriendin? Allemaal mogelijk. Simpelweg importeren via usb. Je kan de afbeeldingen zelf zoomen en croppen voor een perfecte weergave.

Ook nieuw is Play Time Management waarmee ouders de speeltijd van hun kinderen op de PS4 kunnen instellen.  Tijdens de speelsessie zal de PS4 een notificatie sturen wanneer de gametime is afgelopen en je kroost weet wanneer-ie moet stoppen. Uiteraard is de functie ook superhandig voor jezelf tijdens de examens of wanneer je een berg werk hebt.

Ook handig: de mogelijkheid om apps te verbergen in de bibliotheek. Dit is vooral in het leven geroepen voor bèta’s en demo’s die je na de launch van een game niet meer speelt. Via de options-knop kan je dit soort content dan verbergen en zo je het menu van je PS4 wat opruimen.

In de bibliotheek van je PS4 komen voortaan twee nieuwe tabs voor een beter overzicht van je aankopen. De tab ‘Deze PS4’ lijst alle apps op die momenteel geïnstalleerd zijn op de PS4. Onder de tab met jouw naam vind je dan weer apps die aangekocht zijn met jouw specifieke PSN ID. Handig om te zoeken naar games die je al gekocht hebt, maar die nog niet geïnstalleerd zijn.

Een andere nieuwigheid in de bibliotheek is de PlayStation Plus tab. Hier vind je alle games terug die toegevoegd worden aan je instant game collection als je lid bent van PS Plus. Wel opletten, want als je abonnement vervalt, zal er naast elke game een slotje komen te staan. Tenzij je ook de digitale of fysieke versie bezit.

Ook het snelmenu krijgt enkele verbeteringen. Als je ooit op zoek bent naar een specifieke vriend om een potje online mee te knallen, zal je die veel sneller vinden door het pull-down menu in de Vrienden-tab. Daarnaast worden ook muziekliefhebbers verwend, want als je Spotify gebruikt via PlayStation Music, biedt de vierkantstoets in het snelmenu een shortcut naar de volumeregelaar. Ook in Media Player krijgt het vierkantje die functie, terwijl driehoekje werkt als Play/Pause-knop.

Maar het wordt nog beter, want gamers die regelmatig games spelen via PlayStation Now, kunnen voortaan naar hun favoriete schijf op de achtergrond laten draaien via Background Music. Uiteraard is de functie niet altijd beschikbaar, maar Primo Victoria van Sabbaton laten spelen tijdens een potje Call of Duty: WWII? Meteen de ideale sfeer!

Verder krijgt ook het notificatie-scherm een kleine update mee, want vanaf nu kan je oude notificaties verwijderen voor een betere organisatie van je meldingen.

Competitieve spelers kunnen dankzij update 5.50 hun team sterker in de kijker zetten met een eigen logo en achtergrond voor je Tournament Team pagina. Zoals bij de achtergrond van je Home-scherm, kan je de afbeeldingen simpelweg importeren via een flash drive.

Een hele lijst aan verbeteringen en aanpassingen dus. Waar kijk jij het hardst naar uit?

Een reactie achterlaten